Renato Usatîi, după eliberarea din izolatorul CNA: Fiecare zi de arest a mea îmi adaugă 3% de popularitate

Renato Usatîi. Foto: ru1.md

Renato Usatîi. Foto: ru1.md

Primarul municipiului Bălți, liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a fost eliberat din arest. Acesta va fi cercetat penal în stare de libertate. Decizia a fost luată duminică, 25 octombrie, de Judecătoria Centru.

Judecătoria Centru nu a dat curs cererii procurorilor de aplicare a arestului preventiv de 30 de zile pentru Renato Usatîi. Astfel, acesta a fost eliberat în sala de judecată și urmează a fi cercetat în stare de libertate.

„Am spus-o direct şi în instanţă că procurorii trebuie să fie interesaţi de eliberarea mea acum. Pentru că fiecare zi de arest a mea îmi adaugă mie şi Partidului Nostru plus trei procente de popularitate. Şi atunci, la alegerile parlamentare anticipate, noi, cu siguranţă, vom lua majoritatea!”, a declarat Renato Usatîi, potrivit ru1.md.

Renato Usatîi a fost întâmpinat cu ovații de către simpatizanții Partidului Nostru care au manifestat pe toată perioada procesului.

Liderul Partidului Nostru a menționat că nu știe de ce a fost eliberat și că cei care „controlează” justiția ar fi crezut că, după ce Usatîi a plecat recent la Moscova, nu va mai reveni în țară.

„Deja am obosit de dosarele care sunt fabricate pe numele meu. Eu nu aveam mijloacele tehnice pentru a efectua aceste interceptări. Dacă voi mai primi astfel de informații eu le voi face publice, indiferent de cine este vorba”, a spus primarul de Bălți.

Ulterior, primarul municipiului Bălți și susținătorii săi s-au îndreptat  spre scena instalată de Partidul Nostru în fața Parlamentului.

Amintim că vineri, 23 octombrie, Renato Usatîi a fost reținut pentru 72 de ore, în baza unui dosar intentat de Procuratura Generală, pentru „violarea dreptului la secretul corespondenţei” prin publicarea interceptărilor telefonice dintre fostul premier Vlad Filat și primarul de Orhei, Ilan Shor.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.