Anatol Șalaru: Georgia, exemplu pentru Moldova în ceea ce priveşte cooperarea cu NATO

Anatol Șalaru și Tinatin Kidasheli. Foto: army.md

Anatol Șalaru și Tinatin Kidasheli. Foto: army.md

Miniștrii Apărării ai Republicii Moldova și Georgiei, Anatol Șalaru și Tinatin Kidasheli, au discutat azi, la Tbilisi, aspecte ale colaborării bilaterale în domeniul militar şi cooperarea în cadrul inițiativelor regionale şi organizațiilor internaționale, cu accent pe dimensiunile NATO şi UE, se spune într-un comunicat de presă difuzat de Ministerul Apărării.

Ministrul moldovean al Apărării a adus în discuție problemele majore cu care se confruntă Republica Moldova: instabilitatea politică şi corupția din țar, iar la nivel regional – situația critică din Ucraina.

Şalaru a declarat că obiectivul principal al ministerului pe care îl conduce este reformarea şi reorganizarea Armatei Naţionale, pentru ca aceasta să fie interoperabilă cu armatele ţărilor membre NATO, Georgia fiind „un exemplu pentru ţara noastră în ceea ce priveşte cooperarea cu NATO”.

Ministrul georgian al Apărării, Tinatin Kidasheli, a remarcat faptul că Republica Moldova şi Georgia au scopuri comune în ceea ce privește integrarea în Uniunea Europeana şi este în interesul ambelor state să asigure o securitate regională în vederea procesului de integrare.

Tinatin Kidasheli şi-a exprimat interesul față de consolidarea relațiilor bilaterale în domeniul militar şi disponibilitatea de a acorda asistență Republicii Moldova prin instruirea militarilor din Republica Moldova în centrele din Georgia. De asemenea, militarii Armatei Naționale vor putea efectua vizite de studiu pentru a se familiariza cu procesul de reformare a sistemului militar georgian.

Ministrul Apărării Anatol Şalaru efectuează, în perioada 25-27 octombrie curent, o vizită oficială la Tbilisi, la invitația omologului său georgian, Tinatin Kidasheli.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.