Deputați AIE 3: Dorim păstrarea alianţei de guvernare, cu anumite condiţii

Colaj: ipn.md

Colaj: ipn.md

Deputaţi din diferite partide din cadrul Alianței pentru Integrare Europeană 3 (AIE 3) îşi doresc păstrarea alianţei de guvernare, dar cu anumite condiţii. Declaraţiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Replica” de la postul de televiziune Prime, difuzată duminică, 25 octombrie.

Sergiu Sârbu, deputat PDM, susţine că formaţiunea pe care o reprezintă îşi doreşte păstrarea alianţei, dar PLDM trebuie să înceteze atacurile împotriva PDM.

„Îmi pare rău că s-a ajuns la această situaţie. Valeriu Streleţ nu are niciun drept ca de la tribuna Guvernului să-l apere pe Filat. Să lase justiţia să-şi facă treaba. Ar trebui să ia exemplul României. Acolo sunt arestaţi frecvent oficiali de rang înalt, însă nu se destramă alianţe, ţara continuă să fie guvernată. Sper că până săptămâna viitoare vom găsi un consens, vom păstra alianţa şi parcursul european”, a spus Sârbu, citat de IPN.

Deputatul PL, Lilian Carp, a declarat că liberalii nu vor vota moţiunea de cenzură înaintată de PSRM, dar nu va susţine nici revendicarea înaintată de PLDM privind demisiile procurorului general şi a directorului CNA.

„Este adevărat că unele persoane trebuie schimbate, dar nu prin reglare de conturi, ci pentru că nu-şi fac treaba. Nu văd nicio încălcare din partea Guvernului Streleţ. La fel, consider inoportune demisiile procurorului general şi al şefului CNA, care trebuie să-şi ducă până la capăt lucrul început”, a spus liberalul.

Deputatul PLDM, Tudor Deliu, spune că doreşte păstrarea alianţei, dar nu în condiţiile puse de PDM.

„Ne pare rău de situaţia la care s-a ajuns. Ne vom aşeza la masa de negocieri când cei din PDM vor înţelege că nu trebuie să trişeze, când cel mai înalt şi mai mincinos din PDM va înceta să inducă lumea în eroare”, a spus Deliu.

Deputatul socialist Vasile Bolea s-a arătat sigur că moţiunea de cenzură împotriva Guvernului va fi votată joi în Parlament.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , , , , , ,

2 răspunsuri

  1. PLDM-istii, dorim pastrarea aliantei, dorim sa guvernam in comun, da noi raminem doar daca faceti asa cum vrem noi, ap asta ce-i guvernare de echipa ? Ori vreti si ramineti, ori o frecati sa va lingeti seful ce a furat miliardul, altfel nu merge ….

    Apreciază

  2. Și dacă tot PLDM-ul invoca conceptul de răfuiala politica, se pare ca nu era potrivit la faza ridicarii imunitatii lui Filat, dar e potrivit la faza cu motiune de demisie a procurorului general si seful CNA.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.