Doar o singură persoană vrea să conducă BNM. Ce șanse are?

Foto: publika.md

Foto: publika.md

Doar o singură persoană vrea să conducă Banca Națională a Moldovei (BNM), după 17 zile de la anunţarea concursului pentru acest post. Este vorba despre Sergiu Iachim, consultat la o companie din Luxemburg, Belgia.

Ştefan Creangă, președintele comisiei speciale privind selectarea candidaţilor la funcţia de guvernator al BNM, a menţionat că se aşteaptă să mai fie depuse dosare, potrivit IPN. Dacă rămâne un singur dosar, în termen de 5 zile după expirarea termenului de depunere (29 octombrie), comisia va examina dosarul şi, dacă va corespunde criteriilor, atunci va fi înaintat Parlamentului.

Dosarele care vor fi depuse trebuie să conţină cererea candidatului, CV, copia buletinului de identitate, copiile diplomelor de studii, copia carnetului de muncă sau alte acte care dovedesc vechimea în muncă de cel puţin 10 ani în domeniul financiar-bancar, declaraţia privind conflictul de interese. Totodată, candidaţii trebuie să prezinte o viziune privind situaţia din sistemul financiar-bancar. Termenul limită pentru selectarea şi prezentarea candidatului pentru funcţia de Guvernator al BNM preşedintelui Parlamentului este 6 noiembrie.

Sergiu Iachim este economist de profesie. Din aprilie 2014, activează în calitate de consultant de riscuri financiare în cadrul companiei Aquila Risk Solutions din Luxemburg. Iachim este fost candidat independent la alegerile parlamentare din 28 noiembrie 2010, neacumulând numărul de voturi necesare pentru a trece pragul electoral.Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.