Pavel Păduraru: „În Filat au țintit toate armele și la ușa sa a fost vărsat tot căcatul”

Pavel Păduraru. Foto: Liviu Dumitru / timpul.md

Pavel Păduraru. Foto: Liviu Dumitru / timpul.md

„Niciodată, în istoria Republicii Moldova, niciun oficial nu a fost batjocorit în asemenea hal ca Vlad Filat. (…) Oricât de mult s-ar fi străduit organizatorii acestui spectacol să-și ascundă macazul, lumea pricepe că nu a asistat la o luptă adevărată, ci la o răfuială politică murdară”, scrie jurnalistul și scriitorul Pavel Păduraru în Timpul.

„Nu este cazul să sărim în apărarea lui Vlad Filat, pentru că nimeni nu crede în nevinovăția sa. Aceasta este treaba procurorilor. Noi, alegătorii de rând, ar fi bine să analizăm cronologia unor evenimente, care ne deschid cărțile, inclusiv în privința zilei de mâine”, scrie jurnalistul.

Pavel Păduraru admite că arestul lui Filat ar fi fost pregătit de către Renato Usatîi, fost consilier al liderului PLDM, „de cel puțin un an de zile”. „Pe 21 ianuarie 2015, Renato Usatîi anunța pe o rețea de socializare că în anul ce urmează va fi băgat la răcoare unul dintre «membrii biroului politic al Moldovei», adică unul dintre capii țării”.

„Edilul de la nord a continuat să-l atace non-stop pe Filat în majoritatea ieșirilor sale publice. (…) Sporadic, Usatîi îl făcea cu ou și cu oțet și pe Plahotniuc, dar pe un ton mai distrat și mai lejer. Din punct de vedere tactic și strategic, el era obligat să procedeze astfel”, observă Păduraru.

Jurnalistul consideră că protestele contra oligarhilor, organizate de către Dodon și Usatîi, au însemnat de fapt anihilarea lui Vlad Filat: „În el au țintit toate armele și la ușa sa a fost vărsat tot căcatul”. Păduraru mai scrie că despre arestarea lui Filat „cunoșteau din timp cel puțin șase persoane: Usatîi, Dodon, Voronin, Ghimpu, Gurin și, firește, Plahotniuc”, care ar fi acționat conform unui plan pregătit din timp, „urmărind același scop”.

În afară de faptul că Filat este „prima țintă”, liderul PL, Mihai Ghimpu, este „marele perdant în acest joc”. „PL este pe cale de a-și pierde electoratul, care s-ar putea împrăștia fragmentar pe la micile partiduțe de dreapta, lipsite de șanse de a accede în Parlament. Astfel, va avea de pierdut înainte de toate ideea românească și va avea de câștigat Dodon, Usatîi, Voronin și, fără îndoială, Rusia”, consideră autorul articolului.

„Eu nu-l apăr pe Filat. Nimeni nu crede că el este curat, dar ar fi bine să vedem cât de curați sunt cei care l-au băgat pe el la pușcărie și se pregătesc să ne guverneze țara”, conchide Pavel Păduraru.Categorii:Actualitate, Opinii

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.