Benzina se ieftinește cu 23 de bani!

Foto: automoto.it

Foto: automoto.it

Mai multe companii petroliere au redus sau urmează să reducă prețul la benzină. 19 companii petroliere au notificat Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) despre intenția de a ieftini benzina cu 23 de bani.

„O parte din companii au diminuat preţurile în perioada 12-23 octombrie, iar altă parte urmează să facă acest lucru în perioada 24-26 octombrie”, precizează ANRE, citată de Moldpres.

Potrivit sursei citate, prețul mediu de comercializare cu amănuntul al benzinei a scăzut cu 1,3%, de la 18,17 lei/litru, la începutul lunii august, când au fost modificate ultima dată preţurile la benzină, până la 17,93 lei/litru.

La mijlocul lunii iulie, cinci dintre cele mai mari companii petroliere au scumpit benzina în medie cu 65 de bani per litru, la numai trei săptămâni după ce au majorat preţul cu 50 de bani per litru. Prețul la pompă la cea mai solicitată benzină – Premium A95 – a ajuns la 18,3 lei per litru. A fost cea de-a treia majorare sensibilă din acest an, după ce în luna februarie companiile petroliere au ridicat preţurile la benzină cu 50 de bani.Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.