Fost fruntaș liberal-democrat, șeful următorului Guvern?

Iurie Leancă. Foto: timpul.md

Iurie Leancă. Foto: timpul.md

Următorul Guvern va fi condus de către deputatul neafiliat Iurie Leancă, după ce joi, 29 octombrie, Guvernul Streleț va fi demis de Parlament. De această părere este liderul Mişcării „Antimafie”, Sergiu Mocanu.

„Guvernul Streleţ va cădea şi vom avea un guvern colorat politic. (…) Următorul premier va fi Iurie Leancă. Este candidatura ideală pentru Plahotnic, se înţelege bine cu europenii şi va putea să mai atragă nişte credite. Totodată, Leancă este şi şantajabil, figurează alături de Filat în denunţul lui Shor”, a spus politicianul în cadrul emisiunii „Politica” de la TV7, citat de IPN.

Şi expertul IDIS „Viitorul” Cornel Ciurea este de părerea că mandatul de premier al lui Valeriu Streleţ se va încheia joia viitoare. „Cred că va fi schimbat Guvernul, dar nu şi coaliţia de guvernare, care va fi suplinită cu trupe noi. Cel mai probabil, Valeriu Streleţ se va retrage din politică, el singur a spus că a obosit”, a spus Ciurea.

Alexandru Slusari, membru al Consiliului protestatarilor din Piaţa Marii Adunări Naţionale, crede că PDM nu va vota moţiunea de cenzură. „Arestul lui Filat a cutremurat clasa politică moldovenească. Pentru Plahotniuc este convenabil să păstreze acest guvern cu condiţia ca PLDM să se detaşeze de Filat”, a spus Slusari.

De cealaltă parte, fostul premier Iurie Leancă a declarat ieri, în cadrul emisiunii „Pahomi” de la Realitatea TV, că el și ceilalți doi deputați din grupul său nu au niciun motiv să susțină actualul Guvern.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.