Încă o reţinere în dosarul BEM! Bănuitul ar fi dobândit credite în valoare de peste 80 de milioane de lei

Foto: bem.md

Foto: bem.md

Șeful unei companii petroliere din Republica Moldova este bănuit că ar fi dobândit mai multe credite de la Banca de Economii (BEM), valoarea totală a acestora fiind de peste 80 de milioane de lei. Potrivit unui comunicat de presă, omul de afaceri a fost reținut în această seară de către ofițerii CNA și procurorii anticorupție pentru 72 de ore. Pe marginea acestui caz a fost inițiată o urmărire penală.

Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă o pedeapsă sub formă de amendă de până la 60 de mii de lei sau închisoare de la 3 la 8 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.

Pentru persoana juridică este prevăzută o amendă în mărime de până la 120 000 de lei cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea persoanei juridice.

Săptămâna trecută, directorul „Valiexchimp” a fost reţinut şi, ulterior, arestat pentru 30 de zile într-un nou episod privind creditele neperformante obţinute de la cele trei bănci. Acesta este învinuit că, prin intermediul a cinci companii, ar fi contractat credite în valoare de aproximativ 465 000 000 de lei.

CNA precizează că, până în prezent, 18 dosare penale ce vizează obţinerea creditelor neperformante de la BEM, Banca Socială şi Unibank au fost transmise în instanţa de judecată, iar 15 cauze se află încă în procedura CNA şi a procurorilor anticorupţie.Categorii:Actualitate

Etichete:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.