Lupu l-a invitat pe „apărătorul lui Filat” să plece de bunăvoie din fruntea Guvernului

Marian Lupu. Foto: pdm.md

Marian Lupu. Foto: pdm.md

Democratul Marian Lupu a declarat miercuri seara, după ședința Consiliului AIE 3, că partidul pe care îl conduce nu mai are încredere în premierul Valeriu Streleț și i-a solicitat demisia. Potrivit liderului PDM, după 15 octombrie Streleț „nu a acționat ca un premier”, fiind preocupat numai de apărarea șefului său de partid Vlad Filat, arestat pentru corupţie pasivă şi trafic de influenţă.

Lupu a făcut referință și la solicitările premierului Streleț privind demisia directorului Centrului Național Anticorupție, Viorel Chetraru, dar și inițiativa privind organizarea unei ședințe speciale în Parlament la care să fie discutate revendicările Platformei Civice „Demnitate și Adevăr”.

Unii analiști politici cred că PDM l-a invitat, de fapt, pe Streleț „să se sinucidă politic”. Alți formatori de opinie însă susțin că, cel mai probabil, după căderea Guvernului, Streleț se va retrage din politică.

„Democrații vor să tragă jăratecul la turta lor cu mâinile lui Valeriu Streleț. I-au propus, de fapt, să se sinucidă politic”, a consideră Nicolae Negru, potrivit publicației Ziarul Național.

„Cred că va fi schimbat Guvernul, dar nu şi coaliţia de guvernare, care va fi suplinită cu trupe noi. Cel mai probabil, Valeriu Streleţ se va retrage din politică, el singur a spus că a obosit”, a declarat expertul IDIS „Viitorul” Cornel Ciurea în cadrul emisiunii „Politica” de la TV7.

Declarațiile lui Marian Lupu:

  • PDM i-a propus premierului să-și dea demisia din propria inițiativă. Printr-un asemenea pas se va evita moțiunea de cenzură și în 10-15 zile va putea fi reclădit un nou Guvern.
  • Domnul Streleț a luat act de această informație și a spus că merge să discute la partid. Declarații de genul că: suntem 51, cu un vot de după gratii și că va acționa majoritatea parlamentară în asemenea mod, eu nu pot să o iau în serios. Vreau să avem o majoritate funcțională, lucrativă.
  • PDM are ferma poziție că niciodată nu va forma coaliții cu partide de extrema stângă și niciodată nu vom contribui la deturnarea parcursului european. Șase ani de zile am asigurat acest parcurs și vom acționa de aceeași manieră și în continuare.


Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , ,

2 răspunsuri

Trackback-uri

  1. Streleț a ignorat „invitația” lui Lupu: „Această acțiune ar lăsa loc de multe presupuneri” | Argumentul
  2. Guvernul Streleț a căzut! Moţiunea de cenzură a trecut cu 65 de voturi „pentru” | Argumentul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.