Vicepremierul Bride, cu gândul la una din prioritățile Guvernului

Stephane Bride. Foto: gov.md

Stephane Bride. Foto: gov.md

Implementarea proiectelor de dezvoltarea regională constituie una din prioritățile programului de activitate al Guvernului. Doar în condițiile unor regiuni dezvoltate sub toate aspectele putem vorbi despre o evoluție a tuturor sectoarelor economiei naționale. Declarațiile au fost făcute de către viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Stephane Bride, în cadrul ședinței Consiliul Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale (CNCDR), care a avut loc marți, 27 octombrie, la Chișinău.

Potrivit lui Bride, care îndeplinește și funcția de președinte al CNCDR, dezvoltarea social-economică echilibrată și durabilă pe întreg teritoriul Republicii Moldova trebuie să fie obiectivul-cheie al Strategiei Naționale de Dezvoltare Regională (SNDR) pentru anii 2016-2020, la definitivarea căreia este necesară inițierea unei platforme de consultări cu societatea civilă, administrațiile publice locale, partenerii de dezvoltare și alte instituții.

„Noua Strategie trebuie să constituie o continuitate a proiectelor implementate în cadrul SNDR în perioada anilor 2013-2015, obiectivele de bază fiind asigurarea accesului la servicii și utilități publice de calitate, creșterea economică durabilă în regiuni și guvernanță îmbunătățită în domeniul dezvoltării regionale”, a specificat vicepremierul Bride, potrivit unui comunicat de presă difuzat de Ministerul Economiei.

Stephane Bride_CNCDR

Ședința CNCDR, prezidată de către vicepremierul Stephane Bride. Foto: mec.gov.md

Potrivit reprezentanților Ministerului Dezvoltării Regionale şi Construcțiilor (MDRC) care au participat la ședința CNCDR, în perioada anilor 2013-2015 au fost realizate 26 proiecte de dezvoltare regională. Astfel, în domeniul aprovizionării cu apă potabilă și servicii de canalizare au fost construiți 122,45 km de rețele de apeduct și 23,1 km de rețele de canalizare, iar în domeniul infrastructurii drumurilor a fost îmbunătățită starea drumurilor publice pe o lungime totală de 52,838 km.

La propunerea MDRC, CNCDR a decis reducerea alocațiilor destinate pentru 16 proiecte cu peste 87 de milioane de lei, iar în cazul a trei proiecte s-a decis alocarea suplementară a circa 46 de milioane de lei. Cele trei proiecte țin de reparația capitală a trei drumuri locale, impulsionarea dezvoltării social-economice a localităților din lunca râului Nistru şi încurajarea turismului în zona de frontieră.Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.