Ce s-ar putea întâmpla după răsturnarea Guvernului Streleț

Captură video: trm.md

Captură video: trm.md

După răsturnarea Guvernului Streleț, partidele parlamentare proeuropene vor forma o nouă alianţă de guvernare în care se va regăsi și grupul condus de Iurie Leancă. Este unul din scenariile prognozate în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul  public de televiziune.

PLDM va rămâne la guvernare, deşi nu se va mai afla pe prima poziţie, crede Anatol Ţăranu, directorul Centrului de analiză şi consultanţă „Politicon”. „Guvernul Streleţ va fi demis. În cadrul alianţei va mai participa încă o formaţiune, cea a PPEM. Aceasta înseamnă că PLDM va fi împins de pe prima poziţie, iar acest loc va fi ocupat de către PDM”, a spus Ţăranu, citat de IPN.

La rândul său, avocatul Pavel Midrigan crede că Guvernul Streleţ nu mai are şanse. „Este clar că Guvernul Streleţ nu mai este. Ori este demis, ori pleacă singur. Venirea lui Leancă în coaliţia de guvernare ar însemna destrămarea PLDM, o bună parte din deputaţi ar putea adera la formaţiunea lui Leancă. Dar este clar că grupul lui Leancă va fi un satelit al PDM”, a declarat juristul.

Sergiu Ostaf, directorul Centrului Resurse pentru Drepturile Omului, CreDO, consideră că odată cu demisia Guvernului Streleţ ar putea avea loc o resetare a clasei politice de la guvernare. „Nu există persoană care nu poate fi schimbată. Fiecare partid ar trebui să facă un pas înapoi şi să lase din ambiţii. Eu cred că vom avea o nouă alianţă proeuropeană. Este foarte important să se dea dovadă de maturitate politică”, a declarat Ostaf, potrivit sursei citate.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.