FOTO. Bătaie de joc într-un cimitir din raionul Soroca

Foto: Inspectoratul de Poliție Soroca / odn.info.md

Foto: Inspectoratul de Poliție Soroca / odn.info.md

Mai multe morminte din noul cimitir al satului Bădiceni, raionul Soroca, au fost vandalizate la începutul acestei săptămâni. Inspectoratul de Poliție Soroca încă nu i-a identificat pe vandali.

„Aceasta au făcut-o nişte persoane lipsite de raţionament. Au fost vandalizate vreo nouă morminte, la unele au fost scoase şi răsturnate scaunele, la altul a fost scoasă o cruce de fier, iar cele de lemn au fost rupte”, crede Vasile Palamari, primarul comunei Bădiceni, citat de Observatorul de Nord.

Poliția a pornit o cauza penală în baza articolului 222, pentru profanarea mormintelor. Acest lucru a fost confirmat pentru sursa citată de către ofiţerul de presă al Inspectoratului de Poliţie Soroca, Ludmila Sochircă.

Dacă va fi identificată și i se va demonstra vinovăția, persoana care a vandalizat mormintele va fi pedepsită cu o amendă în mărime de la 200 la 500 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore ori cu închisoare de până la 1 an.

Dacă însă se va stabili că profanarea mormintelor a fost săvârşită de către două sau mai multe persoane, din motive de ură socială, naţională, rasială ori religioasă, răufăcătorii vor fi pedepsiți cu amenzi în mărime de la 400 la 600 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 200 la 240 de ore ori cu închisoare de până la 3 ani.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.