Guvernul Streleț a căzut! Moţiunea de cenzură a trecut cu 65 de voturi „pentru”

Foto: Constantin Grigoriță

Foto: Constantin Grigoriță

Guvernul Streleț a fost demis. Moţiunea de cenzură depusă săptămâna trecută de către 42 de parlamentari ai fracțiunilor PSRM și PCRM a fost votată de 65 de deputaţi comuniști, socialiști și democrați. Deputaţii liberal-democrați au votat împotrivă, iar liberalii şi cei din grupul Leancă s-au abţinut.

PSRM și PCRM i-au reproşat lui Valeriu Streleţ detașarea de atribuțiile constituționale, suspectându-l de implicare în acte de corupţie.

În ultima sa luare de cuvânt, până a fi supusă votării moţiunea, Valeriu Streleţ a declarat că partenerii de alianţă vorbesc despre argumente şi acuzaţii, dar de fapt caută motive pentru a conserva sistemul.

Executivul condus de Valeriu Streleţ a fost învestit în data de 30 iulie 2015 cu votul a 52 de deputaţi, în timp ce 41 au votat împotrivă.

Aseară, după Consiliul AIE, Marian Lupu i-a sugerat lui Streleț să-și prezinte demisia de bunăvoie, însă acesta a refuzat. Disensiunile în alianță au început după ce liderului PLDM, Vlad Filat, i-a fost ridicată imunitatea parlamentară și a fost arestat pentru corupţie pasivă şi trafic de influenţă.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.