Iohannis, după demiterea Guvernului Streleț: Parcursul european al R. Moldova trebuie să continue

Klaus Iohannis. Foto: libertatea.ro

Klaus Iohannis. Foto: libertatea.ro

Președintele României, Klaus Iohannis, a luat notă de demiterea Guvernului Republicii Moldova și a subliniat că este necesară formarea grabnică a unui guvern stabil deoarece parcursul european al Republicii Moldova trebuie să continue.

„Am luat notă de votul din Parlamentul Republicii Moldova, prin care a fost aprobată moțiunea de cenzură împotriva Guvernului. (…) Parcursul european al Republicii Moldova trebuie să continue. La fel, trebuie continuate eforturile de reformă, de consolidare a instituțiilor statului de drept, de soluționare a problemelor socio-economice ale actualității. Din această perspectivă, este necesară formarea grabnică a unui guvern stabil și deplin angajat să acționeze cu energie în toate aceste direcții”, a transmis Iohannis, citat de Agerpres.

Iohannis a mai declarat că Republica Moldova traversează în prezent o perioadă dificilă și a subliniat că România își reafirmă determinarea de a acorda Republicii Moldova întregul său sprijin în acest sens.

„Este esențial ca forțele politice să acționeze cu maturitate și responsabilitate, în conformitate cu așteptările cetățenilor, așa cum au fost exprimate la alegerile legislative din 30 noiembrie 2014”, a declarat Iohannis.

Guvernul de la Chișinău în frunte cu liberal-democratul Valeriu Streleţ a fost demis joi, 29 octombrie, cu votul de 65 de deputaţi. Moţiunea de cenzură înaintată de PSRM şi PCRM a fost susţinută şi de fracţiunea PDM. Deputaţii PLDM au votat împotrivă, iar PL şi cei din grupul Leancă s-au abţinut.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.