Salariile pedagogilor vor fi majorate cu 3%

Foto: jurnaldeoas.ro

Foto: jurnaldeoas.ro

Salariile pedagogilor vor fi majorate cu 3%, potrivit unui proiect de lege aprobat ieri de Guvern și care urmează a fi adoptat Parlament. Majorările vor avea caracter retroactiv, intrând în vigoare de la 1 septembrie 2015.

Salariul cadrelor didactice va fi ajustat la salariul mediu prognozat de Executiv pentru acest an. Potrivit Biroului Național de Statistică, salariul mediu lunar al profesorilor din instituțiile de învățămînt preuniversitar în trimestrul IV al anului 2014 a fost de 4366,3 lei.

Potrivit legislației în vigoare, salariile cadrelor didactice sunt reexaminate anual, de la 1 septembrie, în funcție de creșterea salariului mediu prognozat pe economia națională pentru anul în curs față de remunerarea medie a cadrelor didactice înregistrată în trimestrul IV al anului precedent.

Potrivit Moldpres, necesarul de mijloace financiare pentru implementarea proiectului este estimat la circa 10 milioane de lei lunar sau 30 de milioane de lei pentru anul 2015 și urmează a fi identificate la rectificarea bugetului de stat pentru acest an.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.