Inițiativa PCRM care ar putea spori „șansele AIE 4 şi ale Republicii Moldova”

Foto: realitatea.md

Foto: realitatea.md

Fracțiunea parlamentară a PCRM invită la dialog toate fracţiunile din Parlament şi deputaţii neafiliaţi, pentru a decide împreună ce trebuie de făcut pentru a scoate Republica Moldova din criza economică şi politică în care s-a pomenit. Despre asta a comunicat deputatul comunist Artur Reşetnicov în cadrul dezbaterii publice cu genericul „Şansele AIE 4 şi ale Republicii Moldova”, organizată recent de IPN în parteneriat cu Radio Moldova.

Artur Reşetnicov a propus ca toate fracţiunile parlamentare să decidă împreună crearea unui guvern tehnocrat, ca toţi politicienii să muncească pentru interesele ţării, să coalizeze societatea şi să nu mai despartă oamenii între „ai noştri şi ai lor”.

Potrivit PCRM, comuniștii nu au făcut un secret din faptul că și-au dorit demiterea fostului premier Valeriu Streleț pe suspiciuni de corupţie. În acest context, Reșetnicov a declarat că este de mirare că Streleţ nu s-a folosit de tribuna Parlamentului ca să spună de către cine este capturată ţara, aşa cum afirmă el şi colegii săi din PLDM.

Potrivit deputatului comunist, PCRM nu se declară partid proeuropean, dar consideră că „Republica Moldova trebuie să se dezvolte după modelul european, ca Uniunea Europeană să fie creată aici, acasă”. Artur Reşetnicov a recunoscut că această iniţiativă nu este înaintată pentru prima dată, subliniind că, din 2009, la guvernare au fost partide care se declară proeuropene, care doar „au mimat integrarea europeană”.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.