PLDM se pregătește să depășească „dificultățile temporare”

Foto: pldm.md

Foto: pldm.md

PLDM va anunța miercuri, 4 noiembrie, dacă va participa sau nu la negocierile privind crearea unei noi alianţe de guvernare proeuropeană. Totodată, liberal-democrații urmează să-și „reseteze” și să-și „fortifice” partidul „pe interior”, astfel încât prin „acțiuni ferme” să fie depășite „dificultățle temporare”.

Potrivit unui comunicat, membrii PLDM au ajuns la asemenea concluzii duminică, 1 noiembrie, în cadrul unei întruniri în format extins a Biroului Permanent Central al PLDM cu participarea liderilor organizaţiilor teritoriale, a fracţiunii parlamentare şi a factorilor decizionali liberal-democraţi din administraţia publică centrală şi cea locală.

„O concluzie unanim formulată a vizat necesitatea resetării şi fortificării pe interior a partidului, în situaţia în care a fost declanşată o campanie masivă de presiune şi şantaj în adresa PLDM şi a membrilor săi. Doar prin coeziune, acţiuni ferme, consolidate şi responsabile vor fi depăşite dificultăţile temporare, iar calea pe care a pornit PLDM în 2007, cea de modernizare şi europenizare a ţării, nu va fi abandonată”, se spune în comunicatul PLDM.

Potrivit președintelui interimar al PLDM, Valeriu Streleț, acțiunile PDM din ultima săptămână au fost dure și democrații trebuie să își asume consecințele.

Joi, 29 octombrie, Guvernul condus de liberal-democratul Valeriu Streleț a fost demis cu votul a 65 de deputați PSRM, PCRM și PDM. După demiterea executivului, PDM a anunțat că lansează negocieri pentru crearea unei noi coaliții de guvernare proeuropeană.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.