Cele „doar două scenarii” ale PDM

Victor Nichituș. Foto: inprofunzime.md

Victor Nichituș. Foto: inprofunzime.md

PDM are la îndemână doar două scenarii: să-i convingă pe liberal-democrați să participe la votarea unui nou guvern, ori să-i convingă pe liberali să voteze un guvern de centru-stânga sau tehnocrat. De această părere este jurnalistul Victor Nichituș, într-o recentă postare pe blogul său.

„Pentru ieșirea rapidă din criza politică în care se află Moldova, că vine iarna și FMI-ul, Partidul Democrat are la îndemână doar două scenarii – să îi convingă pe liberal democrați să participe la votarea unui nou guvern, ori să îl convingă pe domnul Ghimpu să voteze un guvern de centru stânga sau tehnocrat.  Ca soluție de rezervă pentru votarea de către domnul Ghimpu a unui guvern tehnocrat ar fi de dorit ca anunțata fuziune a PDM-ului cu PCRM-ul să aibe loc cât mai rapid”, scrie autorul postării.

„Ce se va întâmpla dacă liberal democrații nu vor veni la negocieri? Alți jurnaliști vor lansa un alt film avertisment? Probabil având ca erou un apropiat al domnului Ghimpu? Pentru a-l convinge pe liderul liberal să participe la o guvernare minoritară sau un guvern de stânga?”, se întreabă jurnalistul.

„Cert este că s-a intrat în criză de timp, avertismentul lansat în spațiul public moldav o dovedește. S-a bătut șaua ca să priceapă iapa! Brutalitatea cu care s-a făcut acest lucru este una specială – pentru ca nimeni să nu îndrăznească să creadă că ar putea face altceva decât ceea ce i se cere. Indiferent dacă ei sunt deputați independenți, liberali ori liberali-democrați. Fie ei președinți de raion ori președinți de țară. Nimeni nu e înger. Filmul a dovedit că domnul Filat nu era imaculat. Poate nici domnul Timofti nu e. Poate într-un sertar, cineva are câte un ac pentru cojocul fiecăruia”, mai scrie Nichituș.Categorii:Opinii

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.