Democrații au anunțat o nouă rundă de negocieri pentru formarea unei coaliții proeuropene

Marian Lupu. Foto: infomoldova.net

Marian Lupu. Foto: infomoldova.net

PDM va relua marți, 3 noiembrie, negocierile cu partidele proeuropene din Parlament în vederea formării unei coaliții majoritare, după destrămarea AIE 3 ca urmare a demiterii Guvernului Streleț. Anunțul a fost făcut luni de către liderul democraților, Marian Lupu.

Lupu a criticat refuzul liberal-democraților de a participa la discuții. Totodată, democratul a sugerat că unii deputați ai acestui partid ar putea avea o altă poziție decât cea a conducerii formațiunii.

PDM, PL și deputații neafiliați din Parlament au avut vineri, 30 noiembrie, prima rundă de negocieri pentru formarea unei noi coaliții de guvernare. Dialogul s-au desfășurat în absența liberal-democraților.

Fostul premier Valeriu Streleț, în prezent președinte interimar al PLDM, a declarat că formațiunea sa nu va participa, deocamdată, la negocierile inițiate de democrați, considerând că PDM a comis o crimă politică, votând pentru demiterea guvernului. „Odată ce democrații și-au asumat această stare de haos, trebuie să fie pregătiți, așa cum au declarat-o public, pentru orice scenariu, cu sau fără participarea PLDM la formarea alianței”, a spus liberal-democratul.

Guvernul Streleț a fost demis joi, 29 octombrie, în urma unei moțiuni de cenzură inițiate de PSRM și PCRM și susținute de PDM.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.