Liderul diasporei moldoveneşti din Rusia vrea partid politic în R. Moldova: Ideea n-a apărut în Rusia, ci în Europa

Alexandr Kalinin. Foto: tribuna.md

Alexandr Kalinin. Foto: tribuna.md

Încă un partid politic va fi creat în Republica Moldova. Formațiunea politică va fi condusă de Alexandr Kalinin, care reprezintă muncitorii moldoveni din Federația Rusă. Potrivit acestuia, ideea creării noului partid nu a apărut în Rusia, ci în Europa.

Președintele Organizației Obștești Interregionale „Congresul Diasporelor Moldovenești”, Alexandr Kalinin, a declarat, într-un interviu pentru Tribuna, că atât crearea organizației obștești pe care o conduce, cât și fondarea unui partid în baza acestei organizații au fost „dictate de o necesitate”.

„Noi considerăm că am fi reușit mai multe  performanțe în soluționarea  problemelor în Rusia și Europa dacă am fi  fost reprezentați în Parlamentul RM. (…) Principalul scop al programului de partid este reformarea ramurii medicale în Moldova, căci dacă astăzi noi nu vom fi preocupaţi de sănătatea naţiunii, atunci nu vom avea viitor”, a menționat Kalinin.

Reprezentantul gasterbaiterilor moldoveni din Rusia e convins că nicio formațiune politică din Republica Moldova nu este capabilă să scoată ţara din criza politică şi economică. „Suntem absolut siguri de faptul că vom accede în Parlament”, a declarat Kalinin.

„Pentru toate partidele existente în Moldova noi vom deveni oponenţi  importanţi. (…) Aş vrea să menţionez că ideea de creare a partidului n-a apărut în Rusia. Propunerea a venit din partea liderilor organizaţiilor diasporei moldoveneşti din Europa. Suntem absolut siguri de faptul că vom accede în Parlament, însă avem dubii vizavi de şansele unor formaţiuni reprezentate astăzi în Legislativ de a trece pragul electoral”, a subliniat Alexandr Kalinin.

Liderului diasporei moldovenești în Rusia susține că nu este o problemă colectarea a 5 mii de semnături necesare pentru înregistrarea partidului, pentru că organizația pe care o conduce are 50 de mii de membri înregistraţi, iar peste hotare se află circa 1 milion de cetățeni moldoveni.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , ,

1 răspuns

Trackback-uri

  1. DECLARAȚIE: Băsescu vrea să scoată România din UE alipind Moldova | Argumentul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.