Microsoft va susține implementarea proiectelor în domeniul IT în R. Moldova

Foto: technobuffalo.com

Foto: technobuffalo.com

„Microsoft va susține în continuare implementarea în Republica Moldova a proiectelor ce aduc o valoare adăugată semnificativă economiei naționale. În special a celor ce țin de dezvoltarea capacităților de utilizare a instrumentelor TIC, asigurarea condițiilor favorabile pentru dezvoltarea industriei IT și a unui mediu de afaceri competitiv”, a declarat Vicky Rentzepi, directorul pentru vânzări piețe noi Europa Centrală și de Est al Microsoft.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor (MTIC), recent ministrul Pavel Filip a avut o întrevedere cu delegația Corporației Microsoft, unde au fost discutate aspectele dezvoltării sectorului TIC și acțiunile întreprinse pentru impulsionarea industriei IT și crearea unui mediu de afaceri favorabil în domeniul TIC.

Ministrul a mulțumit pentru sprijinul acordat și implementarea proiectelor de digitalizare a Moldovei. „Contăm și în viitor pe sprijinul corporației Microsoft în asigurarea premiselor necesare pentru dezvoltarea industriei tehnologiei informației în conformitate cu Strategia de creștere a competitivității industriei IT”, a spus Pavel Filip.

În cadrul întrunirii a fost discutat Programul privind asigurarea securității cibernetice a Republicii Moldova, elaborat și promovat de MTIC. Ministrul Pavel Filip a remarcat că, prin acest document, se urmărește implementarea prevederilor Acordului de Asociere RM-UE, a Convenției Consiliului Europei privind criminalitatea informatică, a Strategiei securității cibernetice a UE și a Recomandărilor Uniunii Internaționale a Telecomunicaţiilor referitoare la asigurarea securității rețelelor de comunicații electronice.

Întrevederea ministrului Filip cu delegația Corporației Microsoft. Foto: mtic.gov.md

Întrevederea ministrului Filip cu delegația Corporației Microsoft. Foto: mtic.gov.mdCategorii:Actualitate, Economie

Etichete:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.