PSRM sau PLDM? Vor împreună să modifice Constituția, dar nu se pot înțelege cine mai întâi a propus inițiativa

Colaj: agora.md

Colaj: agora.md

Președintele PSRM, Igor Dodon, a anunţat că deputaţii liberal-democrați, printre care și fostul premier Vlad Filat, vor susține iniţiativa socialiştilor cu privire la modificarea articolului 78 al Constituţiei Republicii Moldova pentru revenirea la modalitatea de alegere a preşedintelui ţării prin vot direct. La rândul lor, liberal-democrații susţin că, dimpotrivă, deputaţii socialişti au subsemnat la proiectul de lege elaborat de fracţiunea parlamentară a PLDM.

Igor Dodon a prezentat astăzi, în cadrul unui briefing de presă, un document care ar fi fost semnat de deputaţii PLDM. Acesta a menţionat că, la începutul acestui an, PSRM a făcut un apel către liderii tuturor partidelor parlamentare de a sprijini iniţiativa respectivă, iar săptămâna trecută, la acest apel au răspuns liberal-democraţii. Astfel, iniţiativa socialiştilor ar fi fost semnată de 17 deputaţi PLDM, inclusiv de Vlad Filat, arestat pentru corupție pasivă și trafic de influență.

Potrivit liberal-democraților, liderul socialiştilor ar fi indus în eroare opinia publică, „deplasând în mod deliberat accentele”. „Chiar pe foaia de titlu a proiectului se observă foarte clar că documentul a fost înregistrat la 20 octombrie, cu numărul 107 de către «FLD», ceea ce înseamnă fracţiunea liberal-democrată”, se spune într-un comunicat al PLDM.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.