„Viteazul” primar Dorin Chirtoacă, criticat de un fost vicepremier

Alexandru Muravschi. Foto: fb.com/alexandr.muravschi.7

Alexandru Muravschi. Foto: fb.com/alexandr.muravschi.7

Redenumirea străzilor din Chișinău din moftul conducerii municipialității este o batjocură. De aceatsă părere este Alexandru Muravschi, doctor în economie, fost vicepremier şi fost ministru al Economiei. „Cred că niciun oraș din lume nu a fost batjocorit în asemenea hal”, a scris Muravschi pe Facebook.

„Sper că geniul muzical al poporului moldovenesc, Eugen Doga, va refuza o asemenea «onoare». În primul rînd, este puțin probabil ca el să fie de acord cu înlăturarea de pe harta Chișinăului a numelui Alexandru Diordiță, care a făcut atâtea lucruri pentru dezvoltarea Moldovei în perioada în care a activat în calitate de ministru al Finanțelor și președinte al Consiliului de miniștri din RSSM. În al doilea rând, marele Doga ar trebui să considere drept ofensă faptul că numele lui va fi purtat de o stradelă mohorâtă, care prin eforturile «viteazului» primar a fost transformată în urâțenia orașului. Maestrul merită ca numele lui să fie purtat de un bulevard larg (…). Cât privește numele celui de-al doilea «erou», numele căruia vor să-l imortalizeze pe hartă, nici nu ai ce spune – doar expresii”, a scris Muravschi.

Fostul vicepremier a rămas indignat de decizia Consiliului Municipal Chișinău de a redenumi strada pietonală Alexandru Diordiță în cinstea compozitorului Eugen Doga, care în prezent locuiește la Moscova, iar strada Cosmonauților – în memoria regretatului jurnalist Constantin Tănase. Proiectul de decizie de redenumire a celor două străzi a fost votat joi, 29 octombrie, de către 26 de consilieri municipali ai fracțiunilor PL, PPEM, PDM şi PLDM, nu şi de restul aleşilor locali.

Fostul vicepremier Alexandru Muravschi deține în prezent fucnția de consultant național superior în domeniul politicilor de dezvoltare regională și locală în cadrul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

Alexandr MuravschiMuravschi_redenumire straziCategorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.