Ar putea fi creată cea mai largă majoritate parlamentară din istoria R. Moldova

Artur Reșetnicov și Andrian Candu. Colaj: ipn.md

Artur Reșetnicov și Andrian Candu. Colaj: ipn.md

Vicepreședintele PDM, Andrian Candu, nu exclude că, după consultările de azi cu PCRM, ar putea fi creată cea mai largă majoritate parlamentară din istoria Republicii Moldova. Potrivit democratului, acest lucru ar fi dificil la modul practic, pentru că urmează a fi elaborat şi implementat un plan de guvernare.

Candu a declarat că nu exclude o eventuală coalizare cu PCRM, dacă aceasta va asigura stabilitate politică, cu condiţia continuării parcursului european al Republicii Moldova.

„PDM va face coaliție și va intra într-o majoritate proeuropeană. Dacă deputații PCRM se declară atașați de valorile proeuropene, ei sunt bineveniți într-o anumită coaliție. Dar acest lucru este prematur a discuta la ora actuală, deoarece suntem în negocieri cu partenerii «tradiționali»”, a declarat Candu.

La rândul său, deputatul comunist Artur Reșetnicov speră că la acest dialog se vor alătura şi alte fracţiuni şi deputaţi pentru a identifica componenţa unui cabinet de miniştri şi votarea lui, iar ulterior acest executiv să se implice în soluţionarea problemelor sociale şi economice existente.

„Dorința noastră, a comuniștilor, este ca toți deputații, toate fracțiunile parlamentare, să lase într-o parte ideologiile și divergențele politice și să încercăm să identificăm punctele comune, adică îndeplinirea intereselor cetățenilor Republicii Moldova”, a spus deputatul PCRM.

Pe de altă parte, liberal-democrații continuă consultările cu organizațiile sale din toată țara pentru a decide dacă PLDM vor participa sau nu la consultările privind crearea unei noi coaliții de guvernare proeuropeană. Miercuri, la ora 15.00, PLDM va lua o decizie finală în acest sens în cadrul Consiliului Național Politic al formațiunii.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , , ,

1 răspuns

Trackback-uri

  1. Liberal-democrații au ales calea opoziției. Reșetnicov: Foarte „înțelept și responsabil” | Argumentul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.