L-a votat, apoi l-a desființat! Cheianu despre Mocanu

Captură video: jurnaltv.md

Captură video: jurnaltv.md

Jurnalistul Constantin Cheianu, aprig susținător al Platformei Civice „Demnitate și Adevăr”, explică în emisiunea „Mai pe scurt” de la Jurnal TV de ce liderul Mișcării Populare „Antimafie”, Sergiu Mocanu, atacă Platforma DA, a cărei apariţie a salutat-o şi la ale cărei prime proteste a participat.

Potrivit lui Cheianu, schimbarea a început vara trecută, când conducerea Platformei DA s-a întâlnit cu liderii mai multor partide extraparlamentare, chemându-i să se alăture protestelor Platformei DA. „Aici Mocanu s-a supărat, pentru că a fost invitat alături de alți lideri de partide. El credea, nu știu de ce, că Platforma DA trebuie să susțină doar partidul său”, a spus Cheianu.

Constantin Cheianu despre Sergiu Mocanu:

 • Paradoxal, Mocanu nu s-a bucurat deloc că ideile promovate de el timp de cinci ani au, în sfârșit, succes datorită Platformei DA. De unde rezultă că omul, de fapt, nici nu se gândea la cauză, la idee și că a promovat-o cu un alt scop, acela de a ajunge la putere. Și adevărul este că moldovenii au înțeles foarte bine lucrul acesta și nu l-au votat pe Mocanu pentru că nu au crezut niciodată în sinceritatea lui.
 • Mișcarea „Antimafie” nu a stimulat lupta împotriva mafiei, ci, din contra, a frânat-o. Prin persoana și trecutul său politic, Mocanu a compromis din start ideile pe care s-a angajat să le promoveze. Eu unul am votat, toamna trecută, Antimafie, dar nu de dragul lui, ci pentru mesajul mișcării.
 • Este opinia mai multor oameni care l-au cunoscut pe Mocanu că omul este obsedat de putere și are o părere exagerată despre persoana sa. De ce îl înțelege și îl simte el atât de bine pe Plahotniuc? Pentru că este el însuși un mic Plahotniuc.
 • E în stare oare Mocanu să facă rău Platformei DA? Nu cred. De încercat o să încerce, bineînțeles, dar astăzi nimeni în țara asta nu mai are nicio încredere în vorbele lui.


Categorii:Actualitate, Opinii

Etichete:, , , ,

2 răspunsuri

 1. Cand buzunarul ti se umple cu 5000 de euro lunar, regulat, ai sa incepi sa uiti de toate si ai sa indrugi tot felul de rahaturi. Nici Voronin nu-si schimba asa des opiniile.

  Apreciază

 2. Mai pe scurt ,ati mincat toti din laba lui Victor Topa, iar acum cind Topa a hotarit sa hraneasca doar pe unii, gasca de latratori si ciini turbati a inceput sa se harmaiei intre ei.
  Una vreau sa va spun, cum a fost un esec politic proiectul lui Mocanu, cum a fost un esec politic PLR-ul lui Hadirca, asa o sa fie un esec politic si acest DA.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.