Moscova ține în șah companiile vinicole moldovenești

Foto: moldova.org

Foto: moldova.org

Încă șase companii din Găgăuzia, ale căror vinuri sunt considerate „calitative” și „inofensive” pentru consum, ar putea obține dreptul de a exporta băuturi alcoolice în Federația Rusă. Anunțul a fost făcut luni de Inspecţia sanitară rusă Rospotrebnadzor.

Cele șase întreprinderi urmează să prezinte la Centrul de igienă și epidemiologie din Moscova mostre ale producției pentru expertizarea acestora. Potrivit Rospotrebnadzor, în funcție de rezultatele expertizei va fi luată decizia privind ridicarea interdicției de a livra produsele vinicole de la companiile respective pe teritoriul Federației Ruse.

Rospotrebnadzor mai precizează că a solicitat informații și de la alte șase întreprinderi în vederea unei eventuale examinări privind reluarea livrărilor.

Deşi, anterior, unele întreprinderi moldoveneşti au fost inspectate de experţi ruși, care au făcut declaraţii încurajatoare, interdicţiile nu au fost deocamdată ridicate, cu excepţia întreprinderilor din autonomia găgăuză şi a celor din raioanele din stânga Nistrului.

Din august 2015, cinci companii din autonomia găgăuză exportă vinuri în Federația Rusă.

Moscova a stopat importul de băuturi alcoolice din Republica Moldova la 10 septembrie 2013. Ca urmare, la sfârşitul lunii septembrie 2013, Comisia Europeană a cerut țărilor UE să-și liberalizeze piața pentru vinurile moldovenești înainte ca procedurile Acordului de Liber Schimb să fie aplicate.Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:, , ,

1 răspuns

Trackback-uri

  1. Festivalul Vinului va avea loc duminică la Comrat | Argumentul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.