RAPORTUL lui Renato Usatîi, DEMOLAT de un blogger născut la Bălți

Renato Usatîi înconjurat de mulțime. Foto: ru1.md

Renato Usatîi înconjurat de mulțime. Foto: ru1.md

„Sunt profund dezamăgit de ceea ce au ales bălțenii și de faptul că am greșit atunci când am propus să-l voteze toți pe făleștean (pe Renato Usatîi – n.r.)”, scrie bloggerul Eugen Luchianiuc, după ce a citit raportul pentru primele 100 de zile de activitate al primarului de Bălți, Renato Usatîi.

Bloggerul enumeră o multitudinea de probleme grave ale municipiului Bălți, punându-l astfel în umbră pe edilul de Bălți, pe care îl numește „primarul bla-bla-bla”.

„Sunt născut în Bălți. Nu-s sigur că-i știu fiecare colț dar sigur îi știu fiecare stradă și, mai ales, ce probleme majore sunt în oraș. Orașul nu are drumuri, orașul miroase urât, orașul este mutilat de construcții și, cel mai important, orașul nu are un plan de dezvoltare. Totul este atât de haotic și subordonat intereselor mafioților locali încât un Primar bun nu ar strica”, scrie Luchianiuc.

Foto: luchianiuc.com/blog

Foto: luchianiuc.com/blog

Din cele 12 pagini ale raportului, bloggerul a identificat, marcându-le cu roșu, o serie de activități realizate de Usatîi din banii săi. În rest, aproape tot textul raportului e marcat cu verde, ceea ce, potrivit lui Luchianiuc, „e apă chioară din stația de epurare de la Bălți (probabil din ea a dus mase urât-mirositoarea spre sediul PLDM)”. Ceea ce autorul a marcat cu galben sunt activitățile edilului de Bălți în proces de realizare.

„Toată apușoara scrisă e mai degrabă un program electoral decât un raport al unui primar care a condus orașul 4 luni deja. El scrie despre «acord social», «lovitură de system», «cercul vicios trebuie distrus» etc. (…) Cei de la Bălți nu simt nicio schimbare. Raportul dat, oricât de lăudăros nu ar fi nu a adus nicio zare de speranță pentru Bălți. Un primar care mai mult de jumătate din aceste patru luni nu a fost un oraș nu este un primar bun”, notează Luchianiuc.

Bloggerul se arată profund dezamăgit de activitatea primarului Renato Usatîi. „Eu speram că făleșteanul în doi ani va «face din Bălţi o vitrină a Moldovei, un oraş al experimentelor, exemplul căruia va demonstra că schimbările sunt posibile» (citat din raport), dar nu e nicio speranță că va fi așa. La Bălți trebuie de muncit dar nu de vorbit. Și acolo este mult mai multă muncă decât în altă parte”, conchide Eugen Luchianiuc.

Luchianiuc: Una dintre fotografiile atașate raportului pe site-ul lui Renato Usatîi. Foto: ru1.md

Luchianiuc: Una dintre fotografiile atașate raportului. Foto: ru1.mdCategorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , ,

2 răspunsuri

Trackback-uri

  1. FOTO. Primarul Renato Usatîi, dezgolit frumos | Argumentul
  2. BOMBA ZILEI! Renato Usatîi a început lupta cu „mafia” | Argumentul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.