Vor să stopeze „politica agresivă” a Rusiei cu ajutorul NATO

Tomasz Siemoniak. Foto: Tomasz Gzell / thenews.pl

Tomasz Siemoniak. Foto: Tomasz Gzell / thenews.pl

„Politica agresivă a Rusiei nu poate fi stopată fără o prezență permanentă a NATO în Europa de Est, inclusiv în Polonia”, a declarat luni ministrul Apărării din Polonia, Tomasz Siemoniak, potrivit Agerpres, care citează EFE.

„Ne-ar plăcea să avem o prezență mai importantă a forțelor americane și a forțelor NATO pe teritoriul polonez”, a declarat Siemoniak presei poloneze, amintind că „s-a făcut deja un prim pas important odată cu staționarea pe teritoriul Poloniei de armament greu american”.

Siemoniak și-a exprimat încrederea că summitul NATO, care va avea loc în iulie 2016 la Varșovia, „va stabili în mod definitiv prezența permanentă de trupe NATO și va consolida mobilizarea de armament greu”. Totodată, Siemoniak a amintit că, în 2016, se așteaptă să înceapă construcția instalației antirachete de la Redzikowo, în nordul Poloniei.

„Se întâmplă multe lucruri și este bine că opinia publică occidentală începe să înțeleagă că este imposibil să oprești politica agresivă a Rusiei fără să te bazezi pe o prezență fizică permanentă a NATO în Europa de Est”, a insistat ministrul polonez.

În opinia lui Siemoniak, dezbaterea din interiorul NATO pe tema prezenței permanente a unor unități militare în această parte a Europei „merge în direcție bună”, deși a admis că decizia finală este „încă foarte departe”.Categorii:Actualitate, Externe

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.