Aleșii poporului vor învăţa cum să administreze mai eficient treburile locale

Foto: moldpres.md

Foto: moldpres.md

Pe parcursul lunii noiembrie, toți primarii din R. Moldova vor beneficia de cursuri de instruire pentru aleșii locali, organizate de Academia de Administrare Publică cu suportul Programului comun de dezvoltare locală integrată.

Potrivit Moldpres, participanții vor învăţa cum să îmbunătăţească procesul decizional la nivel local, care sunt competențele aleșilor locali, performanța bugetară și buna gestionare a serviciilor de utilitate publică.

Aleșii locali vor dezbate mai multe subiecte ce ţin de funcţionarea administraţiei publice locale, abordarea politicilor publice prin prisma drepturilor omului şi egalităţii de gen, managementul serviciilor publice locale, patrimoniul public, gestionarea eficientă a finanţelor publice locale din perspectiva descentralizării fiscale.

Pentru a asigura durabilitatea cunoştinţelor obţinute în cadrul acestor instruiri, 12 mii de aleşi locali din ţară vor primi câte un exemplar al „Ghidului alesului local” până la sfârşitul anului curent.

Programul comun de dezvoltare locală integrată este implementat de Guvernul Republicii Moldova, cu sprijinul financiar al Guvernelor Danemarcei şi al Suediei, în parteneriat cu PNUD Moldova şi Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitate de Gen și Abilitarea Femeilor.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.