Baby boom la Comrat! Grădinițele nu sunt încăpătoare pentru toți copiii

Foto: gagauzinfo.md

Foto: gagauzinfo.md

În grădiniţele de copii din Comrat nu ajung locuri, iar în anul 2017 situaţia se va agrava şi mai mult. Despre aceasta a declarat recent primarul oraşului, Serghei Anastasov, notează Moldpres, cu referire la gagauzinfo.md.

Anastasov a relatat că anul trecut la Comrat s-au născut 366 de copii, iar alţi 400 au fost înregistraţi împreună cu părinţii care au obţinut viză de reşedinţă în localitate.

„Aceasta înseamnă că în anul 2017 vom avea o problemă acută a locurilor în grădiniţelede copii. La ora actuală nu ne ajung locuri pentru 300 de copii. Pentru a redresa situaţia am decis să pregătim încă patru încăperi într-una din grădiniţe, iar pentru aceasta a fost nevoie să eliminăm din instituţie Şcoala de Arte. Lucrările necesită suma de un milion de lei, însă nu avem de ales”, a menţionat primarul de Comrat.

Totodată, edilul a adăugat că au fost găsite mijloace pentru construcţia grădiniţei în baza unei şcoli din oraş. „Împreună cu comitetul executiv din autonomie am alocat în acest scop 1,5 milioane de lei ca lucrările să nu se oprească. Însă aici vom putea caza doar 120 de copii, în timp ce astăzi avem nevoie de 300 de locuri, iar peste un an va trebui să ne gândim la încă 400 de copii”, a subliniat Serghei Anastasov.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.