Dodon: Plecarea lui Timofti poate salva șase-șapte luni

Igor Dodon. Foto: Valentina Ursu / europalibera.org

Igor Dodon. Foto: Valentina Ursu / europalibera.org

Liderul PSRM, Igor Dodon, dă vina pe clasa politică de la Chișinău pentru criza politică din Republica Moldova și crede că „situația poate fi schimbată doar prin alegeri parlamentare anticipate”. „Cea mai mare greșeală a fost și este în continuare când se încearcă să se caute mâna cuiva de pe exterior în ceea ce ține de răul din Republica Moldova”, a declarat Dodon într-un interviu pentru Radio Europa Liberă. 

„Alegerile parlamentare anticipate, în funcție de scenariile care vor urma, ar putea avea loc în perioada între martie-aprilie 2016 și mai târziu. Mai devreme de martie-aprilie sunt imposibile. Și aceasta doar în cazul când președintele Timofti își va da demisia în următoarele săptămâni. (…) În Republica Moldova totul este posibil. De aceea, eu nu exclud că am putea atinge următorul obiectiv al socialiștilor, în timpul apropiat – demisia președintelui Timofti”, a spus socialistul.

Socialistul a mai spus că, dacă președintele Timofti nu își prezintă demisia, atunci alegerile parlamentare anticipate vor avea loc în a doua jumătate a anului 2016. „Ceea ce înseamnă că 10-11 luni de zile noi încă vom pierde. Noi, ca stat, ca cetățeni. Plecarea lui Timofti din funcție poate salva șase-șapte luni. Adică am putea să rezolvăm problemele mult mai repede”, a precizat liderul PSRM.

Dodon crede că Republica Moldova „nu are șanse” cu o „astfel de majoritate parlamentară”.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , ,

1 răspuns

Trackback-uri

  1. Socialiștii vor capul lui Candu și alegeri anticipate | Argumentul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.