Premierul interimar vrea mai multă putere

Gheorghe Brega. Foto: gov.md

Gheorghe Brega. Foto: gov.md

Premierul interimar, Gheorghe Brega, a propus azi, la prima ședință a Guvernului în exercițiu, ca Ministerul Justiției să examineze o posibilă inițiatvă de modificre a legislației care să permită Guvernului interimar să aibă mai multe împuterniciri.

„Guvernul acum lucrează confrom legii și este limitat în acțiunile sale. Guvernul în exercițiu nu admite adoptarea unor hotărâri de Guvern sau avizarea unor proiecte legislative. Poate începem să modificăm legea asta, măcar să putem aviza proiectele de lege. Noi blocăm atât activitatea noastră, cât și a Parlamentului”, a subliniat Brega.

Ministrul Justiției în exercițiu, Vladimir Cebotari, a precizat că „o simplă decizie a Curții Constituționale nu este suficientă” și că, în prezent, se efectuează un studiu în acest. „După ce vor fi prezentate rezultate studiului vom veni cu un proiect de inițiativă care va face claritate în domeniu”, a menționat Cebotari.

Potrivil legislației, actualul cabinet de miniștri, care este unul provizoriu, urmează să îndeplinească doar funcţii de administrare a treburilor publice, până la depunerea jurământului de către membrii viitorului guvern.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.