Chișinăul accelerează implementarea reformelor în domeniul Acordului de Liber Schimb cu UE

Foto: mec.gov.md

Foto: mec.gov.md

Procesul de implementare a acțiunilor prevăzute în Planul de acțiuni necesită a fi accelerat, astfel ca, până la sfârșitul acestui an, să îndeplinite la maximum. Această concluzie a fost formulată în cadrul ședinței de ieri a Comitetului de supraveghere a aplicării Acordului de finanțare dintre Guvern și Comisia Europeană privind Programul de Suport al instituirii Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător în Republica Moldova.

Potrivit viceministrului Economiei, Octavian Calmâc, discuțiile în acest format încurajează procesul de îndeplinire a obiectivelor stabilite și contribuie la stabilirea unor noi acțiuni, care urmează a fi implementate.

Acțiunile importante ce urmează a fi realizate sunt promovarea Strategiei de atragere a investițiilor și promovării exportului, a legii privind infrastructura calității, a planurilor de dezvoltare instituționale ale Agenției Naționale pentru Securitatea Alimentelor și Agenției pentru Protecția Consumatorului. Totodată, va fi continuată dezvoltarea infrastructurii de business, organizarea misiunilor de afaceri în străinătate, dar și susținerea domeniului întreprinderilor mici și mijlocii prin facilitarea accesului la finanțare.

Pentru implementarea Acordului de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător, Uniunea Europeană planifică să aloce Republicii Moldova 30 de milioane de euro. Prima tranşă în sumă de 8 milioane euro a fost alocată, următoarele două tranşe fiind planificate spre debursare în următorii doi ani.Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.