Decizia liberal-democraților pune pe jar clasa politică de la Chișinău. „PLDM va dispărea într-o săptămână sau două”

Foto: oficial.md

Foto: oficial.md

„PLDM va dispărea de pe arena politică moldovenească într-o săptămână sau două. Deja la nivel local a şi început destrămarea lui”, a declarat Victor Alexeev, preşedintele organizaţiei teritoriale a PSD din România în Republica Moldova, în cadrul unei emisiuni de la Publika TV.

Și Alexandru Cauia, decanul Facultăţii de Drept a Universităţii Libere Internaţionale din Moldova, consideră că PLDM se va destrăma. „Acest partid nu are o continuitate politică. PLDM nu este un partid consolidat, odată ce plecarea liderului a produs haos. Prin trecerea în opoziţie, PLDM va încerca să se consolideze, se va victimiza pentru a atrage votul protestatar al Platformei DA. Nu este normal ca, atâta timp cât te-ai angajat ca principal actor al integrării europene, să laşi totul baltă şi să te duci”, a spus Cauia, citat de IPN, în cadrul aceleiași emisiuni.

Pe de altă parte, Vitalia Pavlicenco, preşedintele Partidului Naţional Liberal, consideră că urmează să se producă o coagulare a forţelor politice. „Nu se ştie dacă în opoziţie vor trece toţi ce 18 deputaţi ai PLDM. Este clar că PLDM este constituit în mare parte din oportunişti şi persoane şantajabile. Faptul că PLDM se destramă ne confirmă acest lucru”, a opinat Pavlicenco în cadrul emisiunii televizate.

Referindu-se la decizia PLDM de a trece în opoziţie, deputatul comunist Artur Reşetnicov a spus, potrivit IPN, că este „o decizie iresponsabilă”. „Începând cu anul 2009, PLDM a guvernat ţara. În tot acest timp toţi premierii au fost din partea liberal-democraţilor. În tot acest timp ţara a fost prădată. Iar acum după ce ţara a fost prădată, ei se spală pe mâini trecând în opoziţie. Cât au fost la guvernare şi se putea de furat era bine, iar când a fost descoperit acel furt, ei trec în opoziţiei”, a declarat comunistul Reşetnicov în cadrul unei emisiuni la Radio Moldova.

Într-un comunicat, PDM susține că decizia PLDM de a nu participa la negocieri este una iresponsabilă şi laşă, având în vedere contextul actual, din ţară şi din regiune. „Ceea ce ascunde PLDM de opinia pub

lică este faptul că se află în prag de scindare, iar decizia de a fugi de responsabilitatea guvernării într-un moment foarte greu pentru ţară are şi dedesubturi de alt gen, ‎prin care acest partid încearcă să-şi ascundă agonia: PLDM se teme să intre în negocieri, tocmai pentru că nu ştie pe câţi deputaţi mai poate conta. Acesta este motivul real al deciziei liberal-democraţilor de a fugi în opoziţie – o încercare de a se autoconserva şi de a se ascunde de opinia publică, pentru a nu răspunde politic pentru acţiunile de corupţie patronate de unii dintre liderii săi”, se spune în comunicatul democraților.

Amintim că PLDM a anunțat că nu va participa la negocierile cu PDM și „aliații săi” pentru crearea unei noi coaliții de guvernare. Anunțul a fost făcut de președintele interimar al PLDM, Valeriu Streleț, după ședința de ieri a Consiliului politic național al formațiuni.

Reclame


Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.