Dezamăgirea și speranța unui fost reprezentant al UE în R. Moldova

Kalman Miszei. Foto: europalibera.org

Kalman Miszei. Foto: europalibera.org

Fostul reprezentant special al Uniunii Europene pentru Republica Moldova în perioada 2007-2011, Kalman Mizsei, a declarat, într-un interviu pentru Radio Europa Liberă, că situația politică de la Chișinău e „dezamăgitoare comparativ cu ceea la ce ne așteptam în 2010”.

Potrivit lui oficialului european, care exercită în prezent funcţia de şef al Misiunii de Consultanţă pentru Reforma Sectorului Civil de Securitate din Ucraina (EUAM), actuala situaţie politică din Republica Moldova îi va face pe politicieni să-şi înveţe lecţiile în urma evenimentelor de după 2010 şi să perfecţioneze guvernarea.

„Într-un fel, Moldova are nevoie de reforme similare cu cele necesare Ucrainei. Îmi pasă de Moldova, am investit mult efort în succesul acestei țări, mai am și legături de familie aici. Mă simt acasă la Chișinău și aș vrea să văd ca această țară să devină una prosperă și bogată. Chiar cred că astăzi țara are șanse să devină o țară europeană de succes”, a relevat Mizsei.

Fiind întrebat dacă viitorul european al Republicii Moldova depinde de viitorul european al Ucrainei, Kalman Mizsei a declarat că nu poate comenta acest subiect. „Uniunea Europeană măsoară progresul diferitor țări în baza meritelor fiecăreia. Desigur, în ceea ce ține de geopolitică, există o interacțiune dintre situația din ambele țări. Dar pentru Moldova e important să implementeze reforme și să-și facă temele pentru acasă, iar UE va reacționa pozitiv. Același lucru se referă și la Ucraina. Faceți reforme și UE e va reacționa pozitiv”, a spus oficialul.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.