Timofti, în căutarea unui nou premier

Foto: unimedia.info/Igor Vrabie

Foto: unimedia.info/Igor Vrabie

Președintele Nicolae Timofti va începe săptămâna viitoare consultările cu formațiunile politice parlamentare pentru desemnarea unui candidat la funcția de prim-ministru.

Șeful statului a purtat joi discuții cu liderii formațiunilor proeuropene din fosta alianță de guvernare — PLDM, PL, PDM — cărora le-a cerut să găsească consensul necesar formării unui guvern proeuropean, conform voinței majoritare a cetățenilor exprimate la alegerile parlamentare din noiembrie 2014.

Apelul președintelui Timofti intervine în contextul în care PDM, formațiune ce a votat la 29 octombrie moțiunea de cenzură inițiată de opoziția socialistă și comunistă împotriva guvernului Streleț, a început marți consultări cu PCRM, în timp ce liberal-democrații au trecut în opoziție, refuzând să participe la negocierile cu democrații și „aliații acestora”, iar liberalii lui Mihai Ghimpu au respins posibilitatea participării la o alianță de guvernare cu facțiunea PCRM.

Guvernul condus de liberal-democratul Valeriu Streleț a fost demis joi, 29 octombrie, în urma unei moțiuni de cenzură.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.