ANRE îi bucură pe șoferi, APCP îi pune pe gânduri

Foto: radioekklesia.com

Foto: radioekklesia.com

14 companii petroliere, 5 dintre care sunt importatoare de carburanţi au depus notificări la Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică în vederea ieftinirii benzinei şi a motorinei se ieftineşte în medie cu 25 bani/litru şi, respectiv, cu 30 bani/litru, faţă de preţul mediu aplicat.

Într-un comunicat, ANRE menţionează că preţul mediu de comercializare a benzinei a scăzut de la 17,88 lei per litru la 17,63 lei, iar preţul mediu al motorinei – de la 15,85 lei per litru la 15,56 lei per litru. Calculele prezentate de companiile petroliere respective arată că reducerea preţurilor de comercializare cu amănuntul a benzinei şi a motorinei a fost determinată de diminuarea preţurilor de achiziţie a acestor tipuri de carburanţi.

Anul curent, ultima dată preţurile cu amănuntul la benzină au scăzut în luna octombrie, iar preţurile la motorină – în luna august.

În prezent, potrivit serviciului de presă al ANRE, pe piaţa produselor petroliere activează 86 de agenţi economici care deţin licenţe de activitate pentru comercializarea cu amănuntul a benzinei şi motorinei. Aceste produse se comercializează la 624 staţii de alimentare din ţară.

Pe de altă parte, Asociaţia Patronală în domeniul Conformităţii Produselor din Republica Moldova a anunțat recent, în cadrul unei ședințe, că în benzinăriile din Republica Moldova se comercializează carburanți de proastă calitate.Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.