Comunitatea bibliotecarilor s-a consolidat pentru a oferi servicii moderne informaţionale

Foto: ocsidtechnologies.com

Foto: ocsidtechnologies.com

Peste 200 de bibliotecari din întreaga ţară s-au întrunit joi, 5 noiembrie, la o conferinţă naţională dedicată bibliotecilor, pentru a discuta problemele ce ţin de transformarea acestor instituţii în nişte centre comunitare, care  ar oferi servicii moderne informaţionale şi educaţionale.

În alocuțiunea sa, preşedintele Asociaţiei Bibliotecarilor din R. Moldova (ABRM), directorul general al Bibliotecii Municipale „B. P. Hasdeu” din capitală, Mariana Harjevschi, a menţionat că bibliotecile exercită un impact major asupra societăţii prin promovarea lecturii.

„Bibliotecile sînt necesare pentru întreaga societate. Pentru a realiza obiectivele pe care ni le-am propus, pe parcursul anului am implementat proiectul „Consolidarea capacităţii  instituţionale a Asociaţiei Bibliotecarilor din  R. Moldova”, sprijinit de Programul „Novateca/ IREX Moldova”. De asemenea, am elaborat manualul operaţional  de politici şi proceduri, în care am stabilit obiectivele noastre strategice, reflectate în Strategia de dezvoltare a ABRM”, a  constatat Mariana Harjevschi, citată de Moldpres.

Directorul executiv al Programului Novateca / IREX Moldova, Gina Grotelueschen, a afirmat că până în prezent prin intermediul programului au fost dotate cu calculatoare 400 de biblioteci, iar alte 300 urmează să fie modernizate până în martie 2016.

Potrivit sursei citate, concomitent, Novateca derulează un proces de selectare a altor 300 de biblioteci publice pentru a fi modernizate. „Până la finalizarea programului în 2019 peste 1000 de biblioteci publice vor beneficia de investiţii pentru dotarea cu calculatoare şi instruirea bibliotecarilor”,  a precizat Gina Grotelueschen.

În Republica Moldova funcţionează peste 1300 de biblioteci. ABRM a fost înfiinţată în 1992 şi are circa două mii de membri.Categorii:Actualitate, Cultură

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.