Fost liberal-democrat: Filat m-a amenințat la telefon

Artur Gherman. Captură video: tv7.md

Artur Gherman. Captură video: tv7.md

Fostul premier Vlad Filat este implicat în sustragerile de proporţii de la Banca de Economii a Moldovei (BEM). Acest lucru nu ar fi ieşit la suprafaţă, dacă Filat nu ar fi fost certat cu Vlad Plahotniuc. Declaraţiile au fost făcute de către fostul director al Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare (CNPF), Artur Gherman, în cadrul emisiunii „Interpol” de la TV7.

Fostul director al CNPFa declarat că a fost intimidat de către Filat atunci când a încercat să vorbească despre situația de la BEM.

„Încă în 2013 deţineam informaţii despre ceea ce se întâmplă la BEM. Dar atunci când am încercat să vorbesc, în august 2013, am fost telefonat de către Filat care, pe un ton arogant, m-a ameninţat. Cred că prin aceasta se explică şi demisia mea ulterioară”, a precizat Gherman.

Artur Gherman susţine că legislaţia imperfectă, instabilitatea politică şi sistemul corupt pun în pericol mediul de afaceri din Republica Moldova şi creează impedimente pentru investitorii străini. „Dacă aş fi om de afaceri, nu aş veni în Republica Moldova. Aici există un grad sporit de risc pentru investitori. Statul, în loc să ajute mediul de afaceri, dimpotrivă, pune piedici. În Republica Moldova nu există siguranţa zilei de mâine”, a declarat fostul director al CNPF.

În trecut, Artur Gherman a fost membru al PLDM, deținând, în perioada iulie 2013 – aprilie 2015, funcţia de şef al Comisiei Naţionale a Pieţii Financiare. Acesta a fost demis prin voturile deputaților PLDM , PDM şi PCRM, după audierile în Parlament a unei comisii speciale abilitată cu cercetarea situaţiei din sistemul bancar.

Fostul liberal-democrat crede că PLDM trece în prezent printr-o perioadă de dezintegrare. Potrivit lui Gherman, rezolvarea problemei ar consta în schimbarea liderilor de partid şi o nouă abordare a calităţii de mebru.



Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.