La Chișinău s-a cerut unirea celor două maluri de Prut

Aproximativ 200 de chișinăueni au cerut unirea. Captură video: privesc.eu

Captură video: privesc.eu

O manifestaţie spontană în favoarea unirii Republicii Moldova cu România s-a desfăşurat joi seara scuarul monumentului Ștefan cel Mare și Sfânt din Chișinău. Cei aproximativ 200 de participanți la eveniment au cerut alcătuirea unui guvern comun în cele două ţări, solidarizându-se totodată cu protestatarii din capitala României, care vor să dea jos sistemul corupt.

Evenimentul a fost organizat în contextul în care guvernele din cele două ţări au căzut în ultimele şapte zile.

„Să venim cu o lumânare la monumentul eroului naţional al neamului nostru şi să ne rugăm să le dea înţelepciune românilor să facă un singur guvern pentru ambele maluri ale Prutului”, a declarat jurnalistul Valentin Buda, unul dintre organizatorii evenimentului.

Participanţii au afișat pe care scria „Vrem Guvern comun” şi „Suntem alături de fraţii de peste Prut”.

Doi preoți de la Mitropolia Basarabiei, au oficiat la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt din Chișinău o slujbă de pomenire a victimelor din Clubul „Colectiv”, tragedia care a scos în stradă zeci de mii de oameni la București și în alte orașe mari aale României.

Ulterior, cei 200 de participanți la manifestatția spontană au mărșăluit până la Ambasada României, unde au ținut un minut de reculegere, apoi s-au deplasat la Reședința de Stat a președintelui Timofti, unde au dat citire unei proclamații.

Recent, Uniunea Scriitorilor din Republica Moldova a condamnat cu fermitate „ultimele evoluții (de fapt, involuţii) de pe scena social-politică a Republicii Moldova”, considerând că „singura soluție salvatoare” și „unica modalitate de a evita un colaps economic și social” este reunificarea Republicii Moldova cu România.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.