Muravschi: Este o „profanare a instituțiilor de stat” crearea unei astfel de comisii parlamentare

Alexandru Muravschi. Foto: fb.com/alexandr.muravschi.7

Alexandru Muravschi. Foto: fb.com/alexandr.muravschi.7

Comisia parlamentară pentru selectarea candidatului la funcția de guvernator al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) este, în contextul politic actual, o profanare a instituțiilor de stat, pentru că membrii acesteia nu dispun de nivelul necesar de pregătire profesională ca să evalueze candidații pentru funcția de președinte al BNM. De această părere este Alexandru Muravschi, doctor în economie, fost vicepremier şi fost ministru al Economiei.

„Problema constă în faptul că practic niciun membru al așa-zisei comisii (cu excepția lui V. Golovatiuc) nu dispune de nivelul necesar de pregătire profesională ca să evalueze candidații pentru funcția de președinte al BNM. Nu mai vorbesc despre faptul că înființarea unei astfel de comisii care să se ocupe de problema desemnării conducătorului celei mai importante instituții de stat este o profanare a instituțiilor de stat (mai cu seamă în contextul politic actual). Mai pe  scurt, vom aștepta încă un iepure din pălăria unui magician”, a scris Muravschi pe Facebook.

Comisia parlamentară pentru selectarea candidatului la funcția de guvernator al BNM a decis vineri, 6 noiembrie, că niciun candidat din cei nouă care au depus cerere la concurs nu a întrunit condițiile stabilite. Anunțul a fost făcut de către deputatul liberal-democrat Ștefan Creangă, președintele comisiei. Astfel, urmează ca președintele Parlamentului, Andrian Candu, să ia o decizie.

Potrivit lui Creangă, mandatul comisiei a fost până vineri.

În prezent, conducerea BNM este asigurată de guvernatorul demisionar Dorin Drăguţanu. La 21 septembrie, guvernatorul BNM, Dorin Drăguțanu, și prim-viceguvernatorul, Marin Moloşag, și-au anunțat demisia, invocând inclusiv presiuni politice.Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.