BOSUMFLĂRI la Chișinău, în timp ce se negociază formarea unei noi majorități parlamentare proeuropene

Marian Lupu. Foto: infomoldova.net

Marian Lupu. Foto: infomoldova.net

Prima ședință de negocieri pentru formarea unei majorități parlamentare proeuropene a avut loc în această seară. La dialog au participat PDM, PL și grupul Leancă. După negocieri, președintele PDM, Marian Lupu a declarat că proiectul de acord elaborat și dezbătut la ședință o să ofere răspunsuri „pentru toate întrebările” şi „va spulbera toate suspiciunile privind integrarea europeană”. Ulterior, Lupu s-a referit și la PLDM.

„Rezultatul acestor negocieri trebuie să fie o ofertă publică a viitoarei guvernări. Ne propunem ca şi sarcină să venim cu o abordare responsabilă. Vor veni cei de la PLDM, foarte bine. Dacă nu vor veni, atunci ei şi societatea vor vedea spre ce tindem noi, cei care participă la constituirea acestui acord. Cred că acest acord va arăta un interes mai mare pentru majoritatea deputaţilor şi sperăm să avem o majoritate de cel puţin 51 de deputaţi. Dacă nu era să fie votată ridicarea imunităţii lui Vlad Filat, PLDM era să vină rapid la negocieri”, a menţionat Lupu.

Liderul PDM a îndemnat toate partidele proeuropene să participe şi mâine la negocieri: „Toţi cei care sunt proeuropeni sunt invitaţi să participe la aceste negocieri. Am convenit împreună că ne vom întâlni şi mâine la ora 19:30. Sunt invitaţi toţi, inclusiv PLDM”.

Marian Lupu a mai declarat că în actuala politică nu este loc pentru „bosumflări și supărări”. „În privința acuzațiilor, n-o să mă cobor la un astfel de nivel. Îi rog pe colegii noștri să treacă peste frustrări”, a subliniat liderul PDM, care a adăugat că decizia de azi a președintelui României, Klaus Iohannis, de a respinge împrumutul de 150 de milioane de euro acordat R. Moldova îi pare logică.

„Îmi pare logic pasul lui Iohannis. Este logic ca președintele României să se asigure ca în Moldova este o guvernare europeană”, a declarat Marian Lupu.

Guvernul condus de liberal-democratul Valeriu Streleț a fost demis în data de 29 octombrie prin moțiune de cenzură, cu votul a 65 de parlamentari, pentru suspiciuni de acte de corupție. În acest context, PLDM a anunțat zilele trecute că nu va participa la negocierile privind formarea unei noi majorități parlamentare.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , , , ,

1 răspuns

Trackback-uri

  1. SPĂLAȚI-VĂ PE CAP!*, le-a dat de înțeles deputații PLDM celor din PDM | Argumentul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.