SPĂLAȚI-VĂ PE CAP!*, le-au dat de înțeles deputații PLDM celor din PDM

Foto: pldm.md

Foto: pldm.md

Întreaga responsabilitate pentru demisia Guvernului Streleț și actuala criză politică o poartă PDM. Asta a declarat azi fracţiunea PLDM, care a anunțat anterior că nu va participa la formarea unei noi alianțe parlamentare proeuropene. Pe de altă parte, reprezentanţii PDM au declarat că, pentru depăşirea crizei, va fi elaborat proiectul unui program de guvernare, până vineri.

Declaraţia PLDM a fost făcută în cadrul unui briefing al fracțiunii, la care deputatul Tudor Deliu a spus că retorica unor lideri PDM este „ofensatoare”. În context, PLDM a precizat că este gata să acţioneze solidar, în conformitate cu interesele cetăţenilor. Deputaţii liberal-democraţi au mai spus că este „extrem de importantă” o „abordare nouă” faţă de actul de guvernare.

După consultările de azi cu șeful statului, Nicolae Timofti, liderul democraților, Marian Lupu, a declarat că a propus două obiective, „primul fiind ca până vineri să fie prezentat un proiect de acord politic și de program al majorității parlamentare, în care să se stipuleze reformele care ni le propunem. Un al doilea obiectiv pentru săptămâna viitoare este ca în urma discuțiilor să venim la șeful statului cu candidatura pentru funcția de premier”.

Guvernul condus de liberal-democratul Valeriu Streleț a fost demis la 29 octombrie cu votul a 65 de deputați PDM, PSRM și PCRM, pentru suspiciuni de acte de corupție. După demiterea Executivului, PDM a anunțat că lansează negocieri pentru crearea unei noi coaliții de guvernare proeuropene.

* A se spăla pe cap – a se descurca cu propriile puteri (DEX)Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.