FOTO. Primarul Renato Usatîi, dezgolit frumos

Protest contra lui Renato Usatîi la Bălți. Foto: ziarulnational.md

Protest contra lui Renato Usatîi la Bălți. Foto: ziarulnational.md

Încă un cunoscut autor de blog, legat în mare măsură de orașul Bălți, face praf din raportul pentru primele 100 de zile de activitate al primarului municipiului Bălți, Renato Usatîi. Este vorba despre Dragoș Galbur, care spune că darea de seamă prezentată Usatîi ar fi orice, numai nu raport de activitate. „Am venit acum de la Bălți și nu prea am cu ce mă lăuda. Orice orheian m-ar face praf”, scrie Dragoș în blogul său.

„În primul rând, rapoartele de acest gen se fac în mod public, la locul de muncă, în fața alegătorilor, cetățenilor, presei, etc., dar nu pe blogul personal, și aflându-te la Moscova. Și da, raport de activitate în calitate de primar și raport de activitate caritabilă sunt două lucruri diferite. În primul caz, îți prezinți realizările profesionale, în al doilea caz faci populism”, scrie autorul.

Dragoș Galbur consideră că primarul de Bălți ar fi trebuit să-și numească raportul „100 de zile de călătorii, concerte, proteste și populism”, de vreme ce Usatîi „a lipsit aproape jumătate din aceste zile din Bălți, ba chiar și din țară uneori”.

„De ce nu se face diferență între raportul de activitate a primarului și raportul de activitate a Fundației Renato Usatîi?! Pentru că avem de afacere cu o incompetență adevărată! Cu un copil plin de bani care a decis să-și cumpere un oraș întreg, să nu moară de plicitseală! Cu o echipă de consilieri care în loc să meargă prin oraș, să vorbească cu cetățenii, să rezolve problemele orașului, dorm în corturi, în fața Parlamentului din Chișinău. Asta avem, în momentul de față, la Bălți, iar bălțenii merită din plin ceea ce au, din păcate”, observă Dragoș.

Săptămâna trecută, cei „Șapte pași spre viitor!” ai lui Usatîi au fost demolați și de bloggerul Eugen Luchianiuc, născut la Bălți.

Recent, un grup de tineri dezamăgiți de faptul că primarul Renato Usatîi nu și-a îndeplinit nicio promisiune importantă, lăsând de izbeliște „capitala de nord” în ajunul iernii, au protestat mai multe săptămâni la rând în scuarul Primăriei municipiului Bălți, unde au instalat 11 corturi denumite „Orășelul Dezamăgirii și Disperării”. La sfârșitul lunii octombrie, tinerii protestatari s-au retras, promițând că își vor relua protestul non-stop contra actualului primar al municipiului Bălți, dacă acesta din urmă va continua „să uite” de angajamentele pe care și le-a asumat în campania electorală pentru alegerile locale generale din iunie 2015.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , ,

1 răspuns

Trackback-uri

  1. BOMBA ZILEI! Renato Usatîi a început lupta cu „mafia” | Argumentul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.