PLDM se prăbușește în sondaje cu tot cu Streleț

Foto: pldm.md

Foto: pldm.md

PLDM este ultimul în topul intențiilor de vot, potrivit unui sondaj realizat la comanda prestigioasei organizații americane Institutul Republican Internațional (IRI). Astfel formațiunea politică riscă să nu mai acceadă în viitorul parlament.

Astfel, potrivit sondajului IRI, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, PLDM ar obține doar 3% din voturi și nu ar trece pragul electoral. Foștii săi parteneri de coaliție PL și PDM ar acumula câte 5%, iar Partidul PPEM al lui Iurie Leancă – 12%.

În cazul unor alegeri parlamentare anticipate, PSRM și Partidul Nostru al lui Renato Usatâi ar acumula aproximativ jumătate din voturi.

Actualul lider al PLDM, Valeriu Streleț, este ultimul la capitolul încrederii în politicieni, cu doar 1%, la fel ca liderul Platformei Civice „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase. Asta în cpndițiile în care cercetarea a fost realizată în perioada în care Streleț deținea funcția de premier. De cea mai mare încredere printre liderii partidelor politice se bucură Usatâi, Dodon, Leancă, Voronin și Lupu.

Sondajul a fost realizat în perioada 29 septembrie – 21 octombrie pe un eșantion de 1500 de persoane.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.