Speranța lui Iurie Leancă

Iurie Leancă. Foto: vivafm.ro

Iurie Leancă. Foto: vivafm.ro

Liderul PPEM, Iurie Leancă, speră că PLDM va participa la formarea noii coaliţii de guvernare, însă nu se împotriveşte participării deputaţilor din PCRM şi PSRM. Declaraţii în acest sens au fost făcute aseară, după ședința de negocieri dintre PDM, PL şi PPEM.

„Sper foarte mult ca colegii din PLDM să vină mâine seară (11 noiembrie – n.r.) şi să participe la aceste negocieri. E timpul să punem în prim-plan raţiunea şi să lăsăm emoţiile la o parte. Dacă vor dori să semneze comuniştii şi socialiştii, n-au decât, dar nu ei trebuie să fie principalii actori ai viitoarei guvernări. Am făcut prea multe greşeli şi nu mai avem dreptul să le repetăm”, a declarat Leancă, citat de IPN.

Potrivit liderului PPEM, formarea unei noi coaliţii de guvernare proeuropeană cu participarea PLDM va debloca asistenţa financiară din parte partenerilor externi.

„Orice coaliţie trebuie să acţioneze în baza votului din 30 noiembrie 2014. Trebuie să înţelegem care sunt mizele pentru cetăţeni şi să venim cu soluţii. Situaţia este foarte dificilă. Ţara este în prag de default. Am discutat cu mai mulţi oficiali europeni. Sunt absolut convins că vom obţine un angajament din partea partenerilor pro-europeni. Trebuie doar să ne facem temele pe acasă. Situaţi este foarte complicată, iar din cauza crizei vor avea de suferit nu deputaţii, dar cetăţenii, care nu sunt vinovaţi cu nimic”, a mai spus Leancă.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.