ZĂNGĂNIT DE ARME! Rusia vrea să distrugă NATO

Vladimir Putin. Foto: reuters.com

Vladimir Putin. Foto: reuters.com

Rusia lucrează la sisteme militare ofensive, pentru a putea contracara orice instalaţii balistice, a declarat preşedintele Vladimir Putin, după o întâlnire cu reprezentanţii industriei de apărare.

„Rusia va răspunde la desfăşurarea scutului global american antirachetă, lucrând la propriul sistem antirachetă, dar în prima etapă prin realizarea de arme de atac, capabile să depăşească orice sisteme antirachetă”, a declarat preşedintele Vladimir Putin, la o reuniune la Soci, consacrată dezvoltării armatei şi industriei militare.

Potrivit liderului de la Kremlin, arme capabile să depăşească sisteme antirachetă eşalonat au fost realizate şi testate cu succes în ultimii trei ani, anul acesta ele intrând în dotarea armatei ruse.

Acesta este şi răspunsul la acţiunile SUA şi a aliaţilor acestora care, refuzând să ţină cont de îngrijorările Moscovei şi de propunerile de cooperare, dar şi în pofida reglementării problemei nucleare iraniene, continuă realizarea scutului.

„Referirile la ameninţarea iraniană cu rachete nucleare, ca şi la cea nord-coreeană maschează planurile adevărate, scopul adevărat fiind neutralizarea potenţialului nuclear al altor state, în primul rând, desigur, al Rusiei, ca şi dorinţa de a obţine o superioritate militară decisivă”, a declarat Vladimir Putin.

Preşedintele rus a spus că ţara sa consideră aceste acţiuni o tentativă de a submina paritatea nucleară şi stabilitatea globală şi cea regională şi a declarat în repetate rânduri că va lua măsurile necesare de întărire a potenţialului forţelor sale strategice.

Nu este pentru prima dată când liderul de la Kremlin cataloghează scuturile antirachetă, care urmează să fie instalate în România şi Polonia, drept ameninţări directe.

De fiecare dată, SUA și NATO au susţinut că elementele antirachetă din Europa nu sunt îndreptate împotriva Moscovei, ci au rolul de a combate ameninţările venite din afara Europei, din state precum Iran.

EvZ.roCategorii:Actualitate, Externe

Etichete:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.