FOTO. Tancul lui Renato Usatîi

Tancul de la Bălți. Foto: baltimd.wordpress.com

Tancul de la Bălți. Foto: baltimd.wordpress.com

Primarul de Bălți, Renato Usatîi, a fost întrebat într-un recent interviu pentru o publicaţie rusească dacă Guvernul de la Chișinău are dreptul să demonteze tancul sovietic de model „T-34” de la Bălți. Anterior, Usatîi a declarat că acest tanc a fost prima mașină de război care a intrat în 1944 în oraşul Bălţi şi „a alungat administraţia româno-fascistă”.

„Spre regret, are. Cum spune Lukaşenko, de jure – ei au dreptate, de facto – nu le va reuşi nimic. Orăşenii nu le vor permite. Bălţi este un oraş deosebit. La îndemnul meu, oamenii vor ieşi. Mai mult cred că timp de o zi, eu pur şi simplu voi rămâne fără vreun «Land Cruiser» sau «Range Rover» de-al meu, pur şi simplu, timp de o zi am să-i schimb motorul, am să-i pun şenile. Sunt un om de creaţie”, a spus Usatîi.

Primarul de Bălți a mai dezvăluit că, după declaraţiile lui Şalaru, le-a calculat pe toate.„Să porneşti motorul unui tanc costă 60 de mii de euro. Fără glume. Să porneşti motorul înseamnă să schimbi toate cele necesare. Pentru ca el să urnească din loc. Vă imaginaţi situaţia? Ce se va întâmpla cu presa internaţională? Vine o super-echipă de la Chişinău să demonteze monumentul. Şi iată că i se porneşte să se învârtească turnul, îi porneşte motorul. Vă imaginaţi reacţiile demontatorilor!”, a glumit controversatul politician.

Tancul de la Bălți. Foto: baltimd.wordpress.com

Tancul de la Bălți. Foto: baltimd.wordpress.com

Usatîi a mai spus că dacă, totuși, se va încerca demontarea celebrului tanc din centrul „capitalei de nord”, acesta va sări imediat în apărarea mașinii de război. „Deşi mă aflu acum la Moscova, drumul până la aeroport îmi va lua o oră, cu tot cu perfectarea tuturor documentelor, două ore de zbor şi peste patru ore eu voi fi la Bălţi. Băieţii vor rezista acolo patru ore şi fără mine”, a spus Usatîi.

Amintim că ministrul Apărării, Anatol Şalaru, a decis recent să deschidă un muzeu al ocupaţiei sovietice, ordonând demontarea din toată republica a monumentelor sovietice.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.