AVERTIZAREA Ministerului de Externe de la Chișinău în legătură cu ATACURILE de la Paris

Atentate teroriste la Paris. Foto: bbc.com

Atentate teroriste la Paris. Foto: bbc.com

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) al R. Moldova informează că, în legătură cu atacurile care au avut loc vineri noaptea, 13 noiembrie, în capitala Franței, soldate cu numeroase victime, Ambasada Republicii Moldova la Paris a întreprins, în regim de urgenţă, demersurile necesare pe lângă autorităţile franceze pentru a afla, dacă printre victimele atacurilor se află şi cetăţeni moldoveni. În prezent , se desfășoară verificări în acest sens.

MAEIE îi avertizează pe moldovenii aflați la Paris și în regiunile apropiate de faptul că François Hollande a decretat stare de urgenţă pe întreg teritoriul Franţei şi închiderea frontierelor, iar Prefectura de poliţie Paris recomandă ca în următoarele ore să se evite orice ieşire din domiciliu.

MAEIE recomandă cetăţenilor moldoveni aflaţi în la Paris să respecte avertismentele de siguranţă transmise de autorităţile franceze, iar în caz de dificultate să contacteze Ambasada Republicii Moldova la Paris la numărul la telefonul +33 140 67 11 20 şi e-mailul paris@mfa.md, sau Centrul de Apel al MAEIE, telefon: +373 22 788 722.

Noaptea trecută, în capitala Franței, a avut loc un val de atentate soldate deja cu circa 150 de morţi, dar şi cu luări de ostatici. Două explozii au avut loc în zona stadionului „Stade de France” în timpul meciului de fotbal între Franţa şi Germania, unde era prezent şi preşedintele francez. În paralel, atacatorii au deschis focul cu arme automate la restaurante şi terase din centrul Parisului, aproape 90 de persoane au fost ucise într-o sală de concert.Categorii:Actualitate, Externe

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.