FOTO. Mercenari moldoveni care au luptat în Donbas, reținuți la Chișinău. Au participat și la protestele lui Petrenco

Foto: moldova.org

Foto: moldova.org

Ofițerii SIS au reținut azi încă doi cetățeni ai R. Moldova au fost reținuți sâmbătă, 14 noiembrie, la Chișinău. Aceștia sunt suspectați că au participat la acțiunile militare de partea separatiștilor din estul Ucrainei. Cei doi sunt Serghei Ivanciuc și Iurii Kudinin, reținuți la Aeroportul Internațional Chișinău.

Potrivit surselor Moldova.org, cei doi moldoveni au participat activ și la protestele organizate de Grigore Petrenco în data de 6 septembrie în fața Procuraturii Generale. Ei au fost reținuți de către ofițerii SIS și urmează să fie cercetați de procuratură atât pe acest caz, cât și pe cel de mercenariat.

Dorina Cebotari, șefa serviciului de presă al Poliției de Frontieră, a declarat pentru Deschide.md următoarele:

„Cei doi cetățeni moldoveni urmau să iasă din țară la bordul unei aeronavei cu destinaţia Moscova. Unul din ei nu avea dreptul de a părăsi țara. În bagajul său a fost găsită o uniformă militară. Cel de-al doilea a declarat că sunt împreună și că nu are de gând să decoleze fără condrumeţul său. Ambii au fost duși la Procuratura Generală pentru audieri suplimentare”.

Săptămâna trecută, alți trei moldoveni au fost reținuți într-un mod asemănător, fiind învinuiți de mercenariat.

Potrivit lui procurorului care instrumentează cazul, Denis Rusu, doi dintre cei trei cetățeni moldoveni, care au fost reținuți săptămâna trecută de către ofițerii Poliției de Frontieră, în comun cu ofițerii SIS, la Aeroportul din Chișinău, au primit mandate de arest pentru 30 de zile (Radu Chirilov, originar din orașul Ialoveni, și Dmitri Obolențev, din stânga Nistrului), iar cel de-al treilea (Alexandru Scripcari) a fost eliberat pe motiv că prezenta anumite probleme mintale.

În conflictul din Ucraina au participat mai mulți tineri din Republica Moldova. Unul dintre ei, în vârstă de 21 de ani, care era printre liderii grupării teroriste „Somali” din Donbass, a fost anterior condamnat de Procuratura din Odesa la 12 ani de închisoare.

Foto: deschide.mdCategorii:Actualitate

Etichete:, , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.